Skyttekungen räddade Degerfors

Sirius skapade massor av målchanser i jakten på den allsvenska kvalplatsen - men Degerfors har skytteligaledaren. Därför slutade toppmötet i superettan 1-1.(TT)
Publicerad 26 maj 2015

Därför slutade toppmötet i superettan 1-1.

Nicklas Maripuu träffade stolpen och Ante Björkebaum sköt i ribban innan den senare kunde ge bortalaget Sirius en välförtjänt 1-0-ledning på Stora Valla tidigt i andra halvlek.

Då hade Degerfors skyttekung Peter Samuelsson dessutom nickat bort en boll på egen mållinje. I den 88:e minuten visade hemmalagets tia upp sig där han trivs bäst - i motståndarnas straffområde. Nicken på Marcus Astvalds inlägg gav en poäng och innebar Samuelssons åttonde mål för säsongen, tre fler än närmsta utmanare.