Skuru skakade Sävehof i finalen

Skuru gjorde en bra SM-final. Men Sävehof fortsätter dominera svensk damhandboll. Partille-laget vann med 33-30, och tog sitt sjunde raka SM-guld. Skuru visade direkt att man var i final för att vinna. Nacka-laget hade ledningen med 2-0 och 3-1 innan Sävehof kom igång.(TT)
Publicerad 24 maj 2015

Skuru visade direkt att man var i final för att vinna. Nacka-laget hade ledningen med 2-0 och 3-1 innan Sävehof kom igång. Högersexan Emma Hawia Svensson gjorde de två första målen, och totalt sex i första halvlek (därav tre straffar).

Ledande i Sävehof var niometersskytten Jenny Alm. Hon gjorde sitt lags fyra första mål, och totalt sju före pausvilan. Då var Sävehof i ledningen med 19-14. På vägen dit turades lagen om att ha målflyt, men med Sävehof i förarsätet från 7-6 och framåt.

Skuru försvarade sig till en början energiskt. När man ändå släppte in mål, kom ofta ett snabbt anfall direkt från avkast. Det gav utdelning flera gånger.

I andra halvlek var det också Skuru som började bäst. Sävehofs ledning krympte till 20-18. Men den tänjdes ut igen till 26-19, bland annat tack vare tre mål i rad av Ida Odén.

Skuru fortsatte dock kämpa och spela bra. Sävehof blev lite för beroende av sina två storskyttar, Jenny Alm och Ida Odén. Med fem raka mål för Skuru reducerades försprånget till 29-27 med fem minuter kvar. Men närmare än två måls marginal kom inte Skuru.