TT-Sport

Tårfylld seger för Kvitova

TT-Sport Artikeln publicerades

Knivöverfallet kunde ha slutat extremt illa. Petra Kvitova kämpade sig tillbaka och efter att ha tagit sig till semifinal i Australian Open-tennisen kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.(TT)

Det är första gången sedan överfallet 2016 som den tvåfaldiga Wimbledonmästarinnan (2011 och 2014) är i semifinal i en grand slam-turnering.

Där väntar amerikanska skrällen Danielle Collins, rankad 35 i världen, som besegrade Anastasia Pavljutjenkova, Ryssland, med 2-6, 7-5, 6-1.

För åttondeseedade Kvitova var kvartsfinalvinsten så mycket mer än en seger.

Tårfylld stund

När hon intervjuades efteråt på banan i Rod Laver Arena av förre världsettan Jim Courier kunde hon inte hålla tårarna tillbaka.

– Jag kunde inte ha föreställt mig att komma tillbaka till den här arenan igen och spela mot de bästa, det är stort, sade 28-åringen.

Det var i december 2016 som Kvitova överfölls i sitt hem i Tjeckien av en inbrottstjuv. Tjeckiskan slogs för sitt liv, klarade sig, men skadade rackethanden svårt och fick permanenta nervskador.

Men hon kämpade sig tillbaka, gjorde comeback i Franska mästerskapen i maj i fjol och har inlett 2019 strålande med seger i uppvärmningsturneringen i Sydney och är nu uppe i sammanlagt tio raka matchvinster.

"Otrolig upplevelse"

Danielle Collins, USA, har tagit alla med storm i Australien Open - inklusive sig själv. Hon följde upp skrällsegern över tyska världstvåan Angelique Kerber i fjärde omgången med att vända och vinna över 44-rankade Pavljutjenkova.

– Det här har varit en otrolig upplevelse. Vid den här tiden i fjol spelade jag en challengerturnering i Newport Beach, men jag försöker verkligen ta in den här upplevelsen, sade 25-åringen från Florida enligt AFP.

Kvitova och Collins mötte varandra i stenhård match i Brisbane i början av året där tjeckiskan vann med 2-1 i set.