Oavgjort i toppmötet

Manchester City lyckades inte ta in något på Chelsea när topplagen i Premier League-fotbollen möttes på torsdagen. Ligafinalen slutade 1-1 (1-1).(TT)
Publicerad 31 januari 2015

Gästande Manchester City hade övertaget i första halvlek. Men det var Chelsea som fick 1-0 i 41:a minuten. Branislav Ivanovic lyfte fram bollen till Eden Hazard till vänster. Hans inlägg nådde Loic Remy i mitten som satte bollen bakom Joe Hart.

Precis före paus kunde dock City kvittera då Chelseas målvakt Thibaut gjorde en dålig utboxning och bollen nådde Sergio Aguero som pangade på. David Silva fick en touch på bollen och styrde den i mål.

Med kvarten kvar gjorde Chelsea-legendaren Frank Lampard comeback på Stamford Bridge - men nu i Citys tröja. Trots det fick han fina applåder från Chelseafansen. Någon seger fick han inte uppleva trots att City avslutade starkt.

Samtidigt som Citys manager Pellegrini säkert svor över bara en poäng så tappade de inte mark gentemot Chelsea. Efter 23 matcher har Chelsea 53 poäng och City 48.

United ny trea

Manchester United tog samtidigt en klar 3-1-seger mot bottenlaget Leicester. En skön revansch för 3-5 förlusten mot Leicester i september då man ledde med både 2-0 och 3-1.

Robin van Persie satte 1-0 på volley, Falcao tryckte in 2-0 på en retur och Daley Blind nickade in 3-0 via en försvarare. Allt före paus. Marcin Wasilewski reducerade med tio minuter kvar. Genom segern övertog United tredjeplatsen från Southampton som tar emot Swansea på söndagen.

Tottenham femma

Tottenham är ny femma efter 3-0 borta mot West Bromwich. Dansken Christian Eriksen inledde målskyttet och Harry Kane satte de övriga två. Arsenal kan dock återta femteplatsen när man möter Aston Villa på söndagen.

Efter fem månaders skadefrånvaro var Daniel Sturridge tillbaka i åttan Liverpool och fastställde 2-0 på West Ham och Liverpool passerade därmed West Ham.