Undanrensning blev fullträff

En undanrensning från egen blålinje blev till karriärens märkligaste mål. Oliver Ekman-Larsson låg bakom Arizonas vändning till 3-1-seger borta mot Toronto i NHL. "Jag har aldrig varit med om något liknande", sade han.(TT)
Publicerad 30 januari 2015

Vid nedsläpp i tredje perioden gick pucken bakåt till Arizonabacken som rensade då hans lag spelade i numerärt underläge.

Torontomålvakten Jonathan Bernier stod uppenbarligen och sov och släppte in undanrensningen.

Målet, Ekman-Larssons 13:e för säsongen, betydde kvittering till 1-1 och blev början till Arizonas vändning.

Anton Lander blev stor matchvinnare med ett mål och två assist när hans Edmonton besegrade Buffalo med 3-2. Lander sköt det matchavgörande målet i början av den tredje perioden, hans första fullträff för säsongen, och valdes till matchens första stjärna.

””

Även backen Oscar Klefbom gjorde säsongens första mål för Edmonton.

Filip Forsberg gjorde sitt 17:e mål för säsongen, men det hjälpte inte utan hans Nashville förlorade mot St Louis med 4-5 efter straffar.