TT-Sport

Skidklart i Bruksvallarna

TT-Sport Artikeln publicerades

Det är klart för start av skidpremiären i Bruksvallarna. Men det har varit ett kraftprov för arrangörerna. - Jo, vi är ett 50-tal personer som jobbat många timmar för att tävlingarna ska bli av och nu blir det riktigt bra, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.(TT)

Skidåkarna kommer att tävla på en slinga som är 3,3 kilometer. Det är en kombination av sparad konstsnö från i fjol och nyproducerad konstsnö, från ett av de fåtaliga kalldygnen i höst, som gjort detta möjligt.

– Det var tufft den gångna helgen då det regnade. Nu är det torrare i luften och allt är under kontroll. Men ingen av oss har egentligen varit oroliga. Vi har varit med om liknande förr eftersom det här loppet ligger så tidigt på säsongen. Vi skulle bara klara det, säger Mikaela Sundbaum.

Hela bygden ställer upp för att genomföra tävlingarna.

– Jag detta för att hjälpa skidklubben där bland annat barnen är aktiva. Det här arrangemanget är också så viktigt för hela samfundet, säger banchefen Inga Mikkelson.

Nu blir det tävlingar, men det kan bli trångt i spåret. Främst på lördagen då herrarna åker 15 kilometer och damerna 10 kilometer. Båda tävlingarna går i klassisk stil. Det blir alltså många varv på den 3,3 kilometer långa slingan.

– Det kommer att gå bra. Normalt finns ett spår på världscupen. Nu kommer vi att köra upp två parallella spår, säger Mikaela Sundbaum.