Skellefteås Pesonen straffade HV 71

Skellefteås finländske succévärvning fortsätter leverera. På lördagen låg Janne Pesonen bakom västerbottningarnas första seger mot HV 71 under SHL-säsongen med två straffmål.(TT)
Publicerad 31 januari 2015

Den 32-årige finländaren, senast i KHL-laget Kazan har gjort poäng i nio av sina tio matcher i Skellefteåtröjan, sju mål och sex passningspoäng.

””

Skellefteå låg under med 0-2 efter två perioder mot HV 71, ett lag som västerbottningarna hade tre raka förluster mot under säsongen.

””

Vinstrad inte så viktigt

Slutspelet ligger bara en dryg månad bort, men Hans Wallson tillmäter inte segern över smålänningarna någon särskild betydelse.

””

Skellefteå dominerade spelet matchen igenom men Gustaf Wesslau storspelade i HV-kassen.

Jönköpingslaget var effektivt när det uppstod lägen. Vid en spelvändning i början av första perioden snärtade Anton Bengtson in ett ledningsmål för HV 71.

””

I andra periodens slut sprätte Mattias Tedenby in pucken i mål vid ytterligare en spelvändning på smålänningarnas tredje skott i perioden.

Först i slutrundan fick Skellefteå utdelning på sitt spelövertag.

Spel i landslaget

Först reducerade Martin Sevc med ett hårt skott från blålinjen, sedan styrde Pär Lindholm in 2-2 i krysset bakom Gustaf Wesslau efter nio minuter.

HV 71 sköt bara två skott på mål i sista perioden, men försvarade sig effektivt.