TT-Sport

Flyttryktena störde inte Olofsson

TT-Sport Artikeln publicerades

Han ryktas vara på väg bort från Skellefteå. Men det var Jesper Olofsson som med första målet bröt dödläget mot Rögle när Skellefteå vann med 4-1 och bröt sin förlusttrend. - Det gäller att ta vara på lägena när de kommer. Spelet kanske inte stämde så bra men vi nöter ner dem, sade Olofsson.(TT)

Skellefteås motor fortsätter att hacka och det behövdes ett par motståndarbjudningar för att hemmalaget skulle få initiativet.

I en kontring mitt i mittenperioden lämnade Rögles Ted Brithén pucken bakom ryggen - till Skellefteåbacken Johan Alm som direkt kunde frispela Jesper Olofsson på offensiv blålinje. Skellefteåforwarden prickade krysset till 1-0.

– Bra gjort av Alm att se mig och frispela mig, sade målskytten.

Bara 28 sekunder senare kom nästa Röglemisstag när backen Janne Jalasvaara tappade pucken till Skellefteås Oscar Möller. Möller lämnade över den till Joakim Lindström som utökade hemmalagets ledning.

Lindström stod sedan för passningen till Linus Lindströms 3-1-mål. Och den tredje länken i OS-trion, Pär Lindholm, fastställde sedan slutresultatet i öppet mål på slutet.

Beroende av OS-kedjan

Hur det ska gå för Skellefteå när landslagskedjan försvinner till OS är ett stort frågetecken.

Inget annat lag i SHL är så beroende av en enda formation som Skellefteå är av sin förstakedja. Om 10-talets dominanter i svensk ishockey inte ska missa kvartsfinal måste resten av laget höja sig nu, för nästa vecka reser trion Lindström-Lindholm-Möller till OS.

Det tror Jesper Olofsson kommer att ske.

– Först och främst så blir det en möjlighet för oss övriga att får mer speltid och visa att vi kan ta ansvaret. Min kedja är andrauppställning i powerplay och kommer att få mer istid. Den ska vi ta vara på, sade Jesper Olofsson, som enligt Norran ska vara klar för Färjestad till nästa säsong.

Det vill han inte bekräfta.

– Nej, inget är klart. Jag ska ta en diskussion med familjen, sedan får vi se vad som händer. Jag tar beslutet senare, nu är det fullt fokus på de matcher som är kvar.

Bekymmersamt i Rögle igen

Sedan Cam Abbott tog över som tränare har Rögle gått motsatt väg jämfört med Skellefteå, plockat massor av poäng och lämnat den jumboplats som såg helt given ut.

Abbott-effekten satte in på allvar efter lagens senaste möte i Skellefteå.

Då hade Rögle en tremålsledning några minuter före slutsignalen men hemmalaget lyckades vända och vinna i förlängningen.

Den läxan tog Rögle till sig på bästa sätt. På de tio matcher som följde efteråt plockade skåningarna hela 19 poäng, medan Skellefteå dalat i tabellen och bara räknat hem 10 poäng på lika många matcher.

Men nu börjar det se lite bekymmersamt ut igen för Rögle. Efter sin långa poängsvit tidigare har laget nu förlorat tre matcher i rad.