TT-Sport

Ratad stjärna har gjort sitt i landslaget

TT-Sport Artikeln publicerades

Belgiens förbundskapten Roberto Martínez tog ut 28 spelare i sin preliminära VM-trupp - men inte Radja Nainggolan. "Mycket motvilligt avslutar jag min landslagskarriär", kommenterar Romastjärnan.(TT)

Skador på flera av toppspelarna oroar Belgiens förbundskapten Roberto Martínez som tagit ut 28 spelare i den preliminära VM-truppen.

Försvararna Jordan Lukaku och Thomas Vermaelen samt anfallarna Michy Batshuayi och Romelo Lukaku dras alla med skador och får nu extra tid på sig att komma i form innan den slutgiltiga VM-truppen måste spikas den 4 juni.

Belgien tillhör favoritlagen i Ryssland med stjärnspelare som Kevin De Bruyne och Eden Hazard som härförare och konkurrensen om platserna i truppen är stenhård.

Ett av offren för konkurrensen är Roma-mittfältaren Radja Nainggolan som saknas i VM-truppen, trots en tongivande roll i laget i fotbolls-EM 2016.

– Det är av taktiska skäl. Laget har spelat på ett speciellt sätt de senaste två åren och andra spelare är bättre (än honom) i den rollen, sade Martínez när truppen presenterades.

Själv antyder Nainggolan en konflikt på det personliga planet som den egentliga orsaken till petningen.

"Att vara sig själv kan innebära problem", skriver han på Twitter.

Anfallaren Christian Benteke är med i truppen, trots viss måltorka för sitt Crystal Palace i Premier League under den gångna säsongen.

Belgien inleder VM den 18 juni mot Panama. I gruppen ingår även England och Tunisien.