TT-Sport

Malmö upprört efter Bryggmans huvudskada

TT-Sport Artikeln publicerades

Malmö var rejält upprört efter att Lars Bryggman utgått med en huvudskada i CHL-matchen mot Minsk (2-6) med SHL-premiären runt hörnet. I samma match blev dessutom Marcus Sylvegård knäskadad.(TT)

2-6-förlusten mot Minsk var illa nog, men då det var Malmös första nederlag i den tredje omgången av CHL-gruppspelet har laget alltjämt avancemanget i egna händer. Då kan nederlaget ha inneburit värre saker. Enligt Expressen vred sig 19-årige Marcus Sylvegård "i plågor" efter att ha vridit till ett knä i en kampsituation och fick därefter ledas av isen med hjälp av lagkamrater.

"Vill få bort"

I den tredje perioden utgick dessutom Lars Bryggman med en huvudskada efter en tackling som gjorde Malmölägret upprört.

– Det är precis det här vi vill få bort från hockeyn för att vi ska tycka att det är kul, säger assisterande tränaren Martin Filander till Expressen.

– Det allra tråkigaste är att Lasse är borta ett tag, fortsätter han.

Sedan tidigare hade Malmö - som spelar sin första SHL-match den 20 september borta mot Mora - backen Niklas Arell samt nya forwardsduon Emil Molin och Henrik Hetta på skadelistan.

"Ögat är skadat"

I Göteborg vann Frölunda med 4-2 mot Zürich. Men det var målvakten Johan Gustafsson som, av tråkiga skäl, var i fokus efteråt.

I tredje perioden fick han ett skott på masken, varpå pucken fastnade vid ögat. Blodvite uppstod, och det såg otäckt ut när Gustafsson åkte av isen, till synes med smärtor i ena ögat. Han fördes därefter till sjukhus, meddelade Frölundatränaren Roger Rönnberg till SVT.

– Vi vet inte så mycket mer än att ögat är skadat, men vi vet inte i vilken omfattning. Vi får veta mer i morgon, säger Rönnberg i en tv-intervju på Frölundas Twitter.

Frölundas seger innebär att laget, som spelar SHL-premiär hemma mot Djurgården den 15 september, är etta i sin grupp. Det är även Skellefteå i sin grupp, efter klara 6-2 hemma mot polska Tychy.

Förra säsongens finalist Växjö är däremot i en lite knepigare position. 3-4 borta mot Bern var andra förlusten på de tre inledande omgångarna och den regerande svenska mästaren är bara trea i sin grupp. På lördagen väntar därmed viktigt bortamöte med tvåan Salzburg.