Tidigare Häckenspelare hjälte i MFF

Malmös jakt på det allsvenska guldet fortsätter. Seger med 4-2 borta mot Häcken - och i centrum stod en före detta Häckenspelare. Med ett mål och en assist såg Alexander Jeremejeff till att skåningarna fortsätter att toppa tabellen.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

På förhand var det ett frågetecken för MFF:s offensiva kvaliteter inför lördagsmatchen. Laget kom till spel utan fyra av sina ordinarie spelare - och främsta målskyttar. Varken Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem eller Rasmus Bengtsson kunde komma till spel på grund av skador. Räknar man bort proffsflyktade skyttekungen Vidar Örn Kjartanssons 14 mål har kvartetten har tillsammans svarat för långt mer än hälften av återstoden av målskörden den här säsongen.

Målfyrverkeri

Men saknar man de "vanliga" målskyttarna får man ta till de ovanliga. Enoch Kofi Adus skott från 25 meter som seglade in bakom Peter Abrahamsson i Häckenmålet var MFF-mittfältarens första för säsongen.

Och inledningen på 20 minuters rejält målfyrverkeri på Bravida arena.

1-1 nickade Häckens skyttekung John Owoeri in bara två minuter efter Malmös ledningsmål, Hans elfte fullträff för säsongen. Fyra minuter senare tunnlade Alexander Farnerud en MFF-försvarare och lyfte retfullt enkelt in 2-1 bakom Johan Wiland.

Stödda av hundratals supportrar som bar med sig jättebanderollen "Malmö mot guldet" kom skåningarnas kvittering tio minuter före halvleksvilan. Förre Häckenspelaren Alexander Jeremejeff kom högst på ett vänsterinlägg och nickade ned till en fristående Jo Inge Berget som bara hade att raka in 2-2.

Men Jeremejeff, som lämnade Häcken så sent som i slutet av juli, var inte färdig där. En kvart in på andra halvlek styrde han närmast på hockeyvis en passning från Anton Tinnerholm utom räckhåll för Peter Abrahamsson.

Sana avgjorde

Häcken, som fick spela drygt en halvtimme med en man mindre på planen sedan Rasmus Schuller dragit på sig två varningar inom fem minuter, orkade inte komma tillbaka. Istället kunde en annan ex-göteborgare, Tobias Sana, definitivt stänga matchen med sitt 4-2 mål.