Sevilla mot tredje raka finalen

De två senaste årens Europa League-vinnare är på god väg mot sin tredje raka final. Men Sevilla mötte några gupp i Lviv. Först i slutet kom kvitteringen till 2-2 mot Sjachtar Donetsk.(TT)
Publicerad 28 april 2016

Det började bra med Victor Vitolos rappa skott på Kevin Gameiros framspelning men Sjachtar vände på steken redan innan det blåstes för halvtid tack vare Marlos och Taras Stepanenko.

Nästa svåra motgång för Sevilla kom när dansken Michael Krohn-Dehli skadade sig illa och bars ut på bår med 20 minuter kvar.

Då såg det inte bra ut.

Men Gameiro slog in straffen som gav 2-2 och ett gott utgångsläge inför hemmareturen. Det räcker med 0-0 eller 1-1 för att boka plats i finalen på S:t Jakob-Park i Basel den 18 maj.

I den andra semifinalen är det fördel Villarreal mot Liverpool. På tilläggstid avgjorde Adrian Lopez, elegant framspelad av Denis Suarez, med matchens enda mål.

Länge var det ett defensivt präglad möte där riskminimeringen var påtaglig från båda håll. Först i slutet öppnade sig spelet och båda lagen hade utmärkta målchanser. Matchens farligaste chans innan det brakade lös och Suarez avgjorde hade Liverpools Roberto Firmino som prickade stolpen i början av andra halvlek.