"Sämsta insatsen i år" gav tre Dif-poäng

Djurgården fick en tveksam straffspark. Så förvandlades 0-0 till seger mot Halmstad. - Vi gjorde nog vår sämsta insats i år. Ändå fick vi tre poäng, säger straffskytten Magnus Eriksson som gjorde mål för tredje matchen i rad.(TT)
Publicerad 27 april 2017

"Oslagbara" - Niklas Strömstedts gamla låt - dunkade på hög volym i Djurgårdens omklädningsrum.

Segerskytten Magnus Eriksson kom ut med ett leende och sade:

””

I alla fall för den som vinner.

Sead Haksabanovic hade i första halvlek fallit över Felix Beijmos utfällda ben i straffområdet. HBK-spelaren fick inte straff utan gult kort för filmning.

””

Halmstad hade det mesta och bästa anfallsspelet i matchen. Några fina räddningar av Andreas Isaksson - två gånger mot Haksabanovic - gjorde att matchen var mållös till den 84:e minuten.

Ingen förstod

Då sökte Djurgårdens inhoppare Aliou Badji närkamp med Adnan Kojic i Halmstads straffområde. Badji sprang omkull Kojic och föll över den liggande HBK-backen. Domaren Johan Hamlin pekade på straffpunkten. Kojic förstod ingenting. Ingen förstod något.

””
””

Bytte hörn

Han började ansatsen med att stega i sidled åt höger. Sedan dundrade han med vänsterfoten upp bollen i nättaket till vänster om Halmstads 20-årige målvakt Isak Pettersson.