Förlorande Växjö håller liv i poängsvit

Växjö var 9,2 sekunder från att få sin imponerande poängsvit bruten - då skickade Dennis Everberg in 3-3-kvitteringen borta mot Malmö. Serieledaren har nu tagit poäng i 19 raka SHL-matcher. - Piss att torska, sade Växjötränaren Sam Hallam efter 3-4-förlusten på straffar.(TT)
Publicerad 23 februari 2017

Den 10 december förlorade Växjö borta mot Frölunda - sedan dess har smålänningarna tagit poäng i 19 raka SHL-matcher, varav 17 segrar.

I Malmö Arena var det dock ytterst nära att poängsviten gick om intet. Det var nämligen blott 9,2 sekunder kvar på matchklockan när Dennis Everberg, i spel sex mot fem, skickade in 3-3-pucken bakom Christopher Nihlstorp i hemmamålet.

Hämtade ikapp underläge

Förlängningen slutade mållös och i straffläggningen sköt sedan Rhett Rakhshani och André Benoit extrapoängen till Malmö.

””

Växjö hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2 inom loppet av 15 sekunder i mitten av den tredje perioden. Först styrde Robert Rosén in 1-2 bakom Christopher Nihlstorp i Malmömålet. 15 sekunder senare dundrade backen Eric Martinsson in kvitteringen.

””
””

Bröt förlustsvit på hemmaplan

Malmö var bäst i första perioden och var i 2-0-ledning i paus efter mål genom Rhett Rakhshani och Lars Bryggman. Och efter 2-2-kvitteringen såg Fredrik Händemark länge ut att bli hjälte för Malmö under ordinarie tid, men hans 3-2-mål blev inte matchavgörande.

””

Malmö har vunnit sex raka bortamatcher, men på hemmais har det gått tyngre den senaste tiden. Malmö hade inför segern mot Växjö tre raka förluster på hemmais.