TT-Sport

Sembrant stod över träning: "Säkerhetsgrej"

TT-Sport Artikeln publicerades

Mittbacken Linda Sembrant, normalt given i Sveriges startelva, är sjuk. En lättare förkylning gjorde att hon fick stanna på hotellet i Silkeborg och stod över fotbollslandslagets träning i Viborg dagen före VM-kvalavgörandet mot Danmark. - Jag vet inte om jag skulle kalla henne sjuk precis.(TT)

Mittbacken Linda Sembrant, normalt given i Sveriges startelva, är sjuk. En lättare förkylning gjorde att hon fick stanna på hotellet i Silkeborg och stod över fotbollslandslagets träning i Viborg dagen före VM-kvalavgörandet mot Danmark.

– Jag vet inte om jag skulle kalla henne sjuk precis. Om det hade varit match i dag så hade hon spelat, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sedan tidigare står det klart att Fridolina Rolfö (lårskada) och Julia Roddar (magsjuka) missar bortamatchen mot Danmark. Men någon fara för Sembrants medverkan ska det inte vara, säger Gerhardsson.

– Det är en säkerhetsgrej, eftersom att vi sitter och åker till arenan i 45 minuter. Vi kände att hon var en spelare som vi kunde avvara i den här träningen, hon har varit med i varenda landskamp och vet ändå exakt vad vi ska göra.

Sverige behöver en poäng för att säkra en plats i VM nästa år.