TT-Sport

Cecilia Brækhus försvarade sina VM-bälten

TT-Sport Artikeln publicerades

Den norska boxningsstjärnan Cecilia Brækhus vann den stora matchen mot Erica Farias, Argentina, under boxningsgalan Koengen i Bergen. Farias kämpade stenhårt men Brækhus vann "Battle of Bergen" på poäng, och försvarade därmed alla sina VM-titlar i weltervikt, skriver NTB.(TT)

Farias kämpade stenhårt men Brækhus vann "Battle of Bergen" på poäng, och försvarade därmed alla sina VM-titlar i weltervikt, skriver NTB.

– Det är väldigt känslomässigt. Det är väldigt speciellt att vara här i Bergen. Det var härligt att komma till Norge, men Bergen är hemma. Det här är höjdpunkten i min karriär hittills. Det är det största jag har varit med om, säger Brækhus tili Viasat i ringen.

– Det har varit en 20 år lång resa. Det har varit upp- och nedgångar och stenhårt arbete också kommer Bergenborna och är bara bäst och gör det hela värt det. Det är obeskrivligt och stort, säger hon.

Joanna Ekdahl åkte i golvet i sin proffsboxningsdebut - men reste sig och vann över tidigare obesegrade ungerskan Nikolett Papp i Bergen.

– Det är helt fantastiskt, men jag trodde det skulle bli enklare, säger den svenska superwelterviktaren till Bergens Tidende.

Ekdahl, 27-åring från Stockholm, åkte i golvet i den första ronden, men reste sig och tog sedan över matchen. Hon var aggressiv och jagade in ungerskan, som vunnit fyra matcher varav två på knock, i hörnorna.