Med tårar i ögonen tackade Bastian Schweinsteiger för sig. Träningsmatchen mot Finland blev det sista framträdandet i landslaget för den tyske mittfältaren. Redan innan avsparken i Mönchengladbach hyllades Bastian Schweinsteiger för sina insatser för det tyska fotbollslandslaget.(TT)
Publicerad 31 augusti 2016

Redan innan avsparken i Mönchengladbach hyllades Bastian Schweinsteiger för sina insatser för det tyska fotbollslandslaget. När han sedan skulle hålla ett tacktal rann tårarna längs med kinderna på den 32-årige Manchester United-spelaren.

””

Bastian Schweinsteiger har spelat i det tyska landslaget sedan 2004. På meritlistan finns ett VM-guld och ytterligare ett brons.

Mot Finland, i den 121:a landskampen, bar han kaptensbindeln. När han byttes ut i den 68:e minuten - till stående ovationer - fick han en lång och hjärtlig kram av förbundskaptenen Joachim Löw.

Själva matchen?

Ja, den vann Tyskland med 2-0. Max Meyer gjorde det ena målet, det andra var ett självmål.

Även den irländske ikonen Robbie Keane avslutade landslagskarriären på onsdagen. Anfallaren, som är den spelare som gjort så väl flest matcher som mål för Irland, spelade 57 minuter mot Oman - och gjorde ett av målen i 4-0-segern.

Sveriges kommande motståndare i VM-kvalet, Vitryssland, träningsspelade mot Norge och vann med 1-0. Sjarhej Kryvets gjorde matchen enda mål i upptakten av andra halvlek.