TT-Sport

Schelin: "Hoppas må bra igen"

TT-Sport Artikeln publicerades

Sedan i somras har Lotta Schelin haft daglig huvudvärk. Frågan är om fotbollsstjärnan någonsin kommer tillbaka till planen igen. - Jag vill inte ha ont i huvudet varje dag. Hela tiden, säger hon i en intervju med Aftonbladet.(TT)

I den damallsvenska matchen mot Limhamn-Bunkeflo den 26 juni fick Lotta Schelin, 33, en smäll mot nacken. Hon spelade vidare i en halvtimme efter tacklingen - och åkte sedan på ett EM-förberedande träningsläger med landslaget.

Men hon mådde egentligen inte bra.

– Jag kände att det blev dåligt. Jag visste att jag skulle behöva pusha mig själv, säger hon till Aftonbladet.

Schelin - som haft problem med migrän under karriären - berättar att alla nickmoment togs bort från hennes träningar, men att hon trots det var rädd för att få nya smällar mot huvudet. Hon spelade alla matcher för Sverige under EM, men väl tillbaka i klubblaget Rosengård blev situationen till slut ohållbar. Huvudvärken har gjort att Schelin varit sjukskriven den senaste tiden. Många frågar sig om hon någonsin kommer spela elitfotboll igen.

– Jag hoppas att jag kan komma till punkten då jag mår bra igen. Då har man lättare att ta beslut än att sitta här och spekulera. Jag hoppas verkligen att jag kan få må bra igen. Då känner man sig starkare och kan ta ett beslut då, säger hon och fortsätter:

– Jag försöker behålla hoppet.