Sandberg: "Det var bara glädje"

I den sjunde straffrundan dök chansen att bli cuphjälte upp. Simon Sandberg tog den - och sköt hem Häckens första titel. - Det var bara glädje, säger försvararen efter straffsegern mot Malmö FF.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

Efter 120 minuters fotboll klev Häckenförsvararen Simon Sandberg fram i den sjunde straffrundan i Svenska cupen-finalen på Swedbank Stadion. Straffen satte han distinkt bakom Johan Wiland i Malmö FF-målet och cuptiteln var i hamn för Häcken.

””

"Jag tog chansen"

Det var han eller mittbacken Emil Wahlström som skulle ta den sjunde straffen.

””
””

Precis innan hade Peter Abrahamsson limmat MFF-backen Anton Tinnerholms straff och även hindrat Erdal Rakip från att bli hjälte för Malmö under den ordinarie straffläggningen.

””

Till skillnad mot MFF hade Häcken tränat straffläggning under den sista träningen inför finalen.

””

"Trötta ben och kramper"

När Häcken föll med 0-3 i söndags på samma arena mot MFF i allsvenskan var det ett tiotal fans på bortasektionen. Nu var det drygt 800 Häckensupportrar på plats - det största bortaföljet i klubbens historia på en historisk dag.

””

TT: Hur gick tankarna efter 45 minuter och 0-2-underläge?

””

Inom loppet av fem minuter både reducerade och kvitterade Häcken genom Demba Savage och Nasiru Mohammed. Därefter blev finalen mållös och allt avgjordes på straffar.