San Jose allt närmare final

San Jose besegrade St Louis med 6-3 i den femte Stanley Cup-semifinalen. Trots målsiffrorna var det jämnt mellan lagen ända fram till slutminuten då både Chris Tierney och Joel Ward gjorde mål för bortalaget, i tom kasse.(TT)
Publicerad 24 maj 2016

San Jose leder nu matchserien med 3-2 och närmar sig en första historisk Stanley Cup-final. Segern var en laginsats och en av dem som slet och tröttade ut motståndarna var Melker Karlsson.

””

San Joses Marc-Edouard Vlasic drog igång målskyttet när matchklockan stod på 3.51. Sedan kvitterade Jaden Schwartz, assisterad av Patrik Berglund. Några minuter senare var Alexander Steen inblandad när Troy Brouwer gjorde 2-1 till St Louis.

I den andra och tredje perioden var Joel Ward och Joe Pavelski på hugget. De gjorde båda två mål var inför en besviken St Louis-publik som fick se sina hjältar falla. I tredje perioden släppte målvakten Jake Allen in ett mål. Och två mål kom i tom bur.

Den sjätte och möjligen avgörande semifinalmatchen spelas i San Jose på onsdag.