TT-Sport

Sagström: "Har varit fantastiskt"

TT-Sport Artikeln publicerades

Hon gick från en nervös start till karriärens första seger. Nu lämnar Madelene Sagström Des Moines med mersmak av Solheim Cup. - Det är det mest fantastiska som jag har spelat, säger debutanten.(TT)

Madelene Sagström har drömt om att få spela i Solheim Cup, lagtävlingen i golf mellan USA och Europa, sedan hon började i gymnasiet.

I Des Moines, Iowa, USA, fick 24-åringen äntligen göra debut och efter segern i singelmatchen mot Austin Ernst, USA, längtar hon redan till tävlingen i Skottland om två år.

– Nu har man verkligen tränat på att spela med ett hjärta som slår i tretusen. Det går inte att förbereda sig för något sådant här. Man måste vara på plats. Det är det mest fantastiska som jag har spelat. Att få vara med i ett lag, slåss tillsammans... Det har varit fantastiskt, säger Sagström.

– Det här kommer var något som jag även kommer drömma om i fortsättningen. Jag vill vara med i flera Solheim Cup-lag. Det var mäktigt, riktigt jäkla mäktigt.

TT: Vad är det som Solheim Cup så stort?

– Att få spela i ett lag. Vi fajtas för varandra, vi fajtas för något mer än oss själva. Vi slåss för hela Europa, för varenda liten kotte. Det blir stort, det blir häftigt, säger hon.

För Madelene Sagström, som förlorade två bästbollar för att sedan vinna sin singelmatch, väntar nu spel på LPGA-touren i Ottawa, Kanada.

– Jag ska försöka ladda om, men det ska bli intressant att se hur trött man är efter det här, säger hon.

Europalaget, ledda av kapten Annika Sörenstam, förlorade stort mot USA med slutresultatet 6,5-11,5.