Rosenberg: "Inget som är sönder"

Inom loppet av några minuter åkte Malmö FF på en dubbel smäll. Först tog Chelsea ledningen i 16-delsfinalen av Europa League - sedan gick lagkaptenen Markus Rosenberg av med ett skadat knä. - Det är inget som är sönder, säger han efter 0-3-förlusten i London.(TT)
Publicerad 21 februari 2019

Det var i den 58:e minuten som Markus Rosenberg blev liggande i gräset på Stamford Bridge i returmötet med storklubben Chelsea.

””

Han tror dock inte att det är så farligt med vänsterknäet.

””

Hade bästa chansen

Tre minuter tidigare hade Olivier Giroud gett Chelsea ledningen och när Ross Barkley med dryga kvarten kvar att spela drog in en frispark var Europaäventyret över för Malmö. Till slut blev det 3-0 på den klassiska arenan i västra London och 5-1 sammanlagt till Chelsea.

””

Det var 36-årige anfallaren som hade Malmös bästa chans när laget skulle försöka vända ett 1-2-underläge från det första mötet i Skåne. Han vände bort Chelseamittbacken Antonio Rüdiger precis utanför straffområdet, men Rosenberg fick ingen fullträff med sitt vänsterskott i den 13:e minuten.

””

MFF gjorde Premier League-jätten Chelsea frustrerat under stora delar av den första halvleken.

””

"Helt magiska"

Även om Malmö inte lyckades slå ut Chelsea vann skåningarna åtminstone läktarkampen på Stamford Bridge, som tar runt 40 000 åskådare. De runt 3 500 Malmösupportrarna stod i en klass för sig jämfört med hemmafansen.