Island leder efter en halvlek

England chockstartade mot Island. Redan efter tre minuters spel fick England straff och den slogs in perfekt av lagkaptenen Wayne Rooney. Men Island reste sig direkt - kvitterade tre minuter senare och tog också ledningen i den 18:e minuten. Vassare och bättre offensiv.(TT)
Publicerad 27 juni 2016

Vassare och bättre offensiv. Det var vad förbundskapten Lars Lagerbäck ville se av Island i åttondelsfinalen mot England.

Så blev det också - trots att Island fick en mardrömsstart.

Raheem Sterling fälldes av målvakten Hannes Halldórsson i matchinledningen och Wayne Rooney svarade för 1-0 på den efterföljande straffen.

Men den engelska glädjen blev kortvarig.

1-1 kom i den sjätte minuten genom Ragnar Sigurdsson, sedan Kári Árnason nickskarvat ett inkast.

Och islänningarna var inte nöjda med detta.

Efter ett fint anfall avslutade Kolbeinn Sigthórsson - som fick oväntat mycket tid på sig av det engelska försvaret - och gav Island ledningen.

Engelsmännen ägde bollen mest, men Islands försvar var välorganiserat. Island kunde gå till halvtidsvila med 2-1 i ryggen.

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck valde att inleda åttondelsfinalen med samma startelva som i gruppspelsmatcherna.

Roy Hodgson gjorde nya förändringar i startelvan. En av dessa var att Wayne Rooney var tillbaka från start, och det innebar att Manchester United-spelaren tangerade David Beckhams rekordnotering i antal landskamper för utespelare (115).