Ronaldo och Zidane vänner igen

Ett mål och ett handslag. Sedan var fejden mellan Cristiano Ronaldo och Zinedine Zidane historia. Men seger blev det inte. Real Madrid spelade oavgjort borta mot Borussia Dortmund, 2-2. Cristiano Ronaldo var i fokus i Champions League-bataljen mellan Borussia Dortmund och Real Madrid.(TT)
Publicerad 27 september 2016

Cristiano Ronaldo var i fokus i Champions League-bataljen mellan Borussia Dortmund och Real Madrid.

Kanske till och med lite mer än vanligt.

Den portugisiska fotbollsstjärnan blev ju rasande när tränaren Zinedine Zidane bytte ut honom i ligamatchen mot Las Palmas i lördags.

På tisdagen var de vänner igen. Allt som behövdes var en ny fullträff av målkungen från Madeira. Ronaldo nöp till snabbt med högern när han gjorde 1-0 i den 17:e minuten. Efter målet sprang Ronaldo ut till sidlinjen och skakade hand med Zidane.

"En besvikelse"

Pierre-Emerick Aubameyang kvitterade för Dortmund strax före paus men Raphaël Varane gav Real Madrid ledningen igen sedan Karim Benzema skjutit stolpe ribba ut efter en hörna.

I den 87:e minuten kom nästa Dortmund-kvittering. André Schürrle skickade bollen upp i det närmsta krysset och ordnade en tysk poäng.

””
””

Augustinsson assisterade

Efter oavgjort borta mot Porto i premiären fortsätter FC Köpenhamn att imponera. Hemma mot Club Brygge blev det seger med 4-0. Svenska landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson gjorde en stark insats men kostade på sig att missa en straff vid ställningen 1-0. Augustinsson assisterade till Federico Santanders 3-0 och Mathias Jørgensens 4-0 - båda på hörna. Landslagskollegan Robin Olsen hade inte särskilt mycket att göra mellan stolparna. Erik Johansson spelade hela matchen i mittförsvaret.

I den andra matchen i grupp G vann Leicester mot Porto med 1-0. Islam Slimani, nyförvärvet från Sporting Lissabon och notorisk målgörare mot just Porto, nickade in segermålet och såg till att det engelska mästarlaget står på två segrar efter lika många omgångar.

Leicesters ligakollega Tottenham, som föll hemma mot Monaco i första matchen, tog revansch borta mot CSKA Moskva. Sydkoreanen Son Heung-Min blev matchhjälte med sitt femte mål på fem matcher.

Juventus imponerade och vann med 4-0 borta mot Dinamo Zagreb. Miralem Pjanic, Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala och Dani Alves hittade rätt för Turinlaget.