TT-Sport

"Rogic-time" avgjorde för ÖSK

TT-Sport Artikeln publicerades

I år har han gjort viktiga mål i slutminuterna - och Örebros fans myntade begreppet Rogic-time. Mot Kalmar visade tvåmålsskytten Filip Rogic återigen vägen när ÖSK vann med 2-1. - Det är de där sista tio, det är då man loggar in och gör mål, säger mittfältaren till TT.(TT)

Örebro har öppnat säsongen på ett starkt sätt. Efter tio spelade omgångar återfinns nu närkingarna på fjärde plats i tabellen och passerade just Kalmar. Men inför hemmamötet hade ÖSK förlorat två raka matcher mot Hammarby och Djurgården - dessförinnan var närkingarna obesegrade. Fast på tisdagskvällen tog alltså Örebro säsongens femte trepoängare mot ett Kalmar som förlorade för andra matchen i följd.

– Känns för jävla skönt, efter två förluster är vi tillbaka på vinnarspåret, säger Filip Rogic till TT när han pustar ut i kallbadet efter matchen.

Dubbla straffar

Inledningen var jämn och målchanser skapades i båda riktningarna. Och efter en halvtimme skulle publiken få se två mål - båda tillkomna på straff i första halvleken.

Första pekade Kaspar Sjöberg på straffpunkten efter att Kalmars Papa Alioune Diouf gick omkull i närkamp med Michael Almebäck. Romario klev fram och dunkade in matchens första mål bakom ÖSK-målvakten Oscar Jansson.    

Men många örebroare var tveksam till att det hände innanför straffområdet. Och många undrade också om det var en filmning.

Åtta minuter senare dömde Sjöberg på nytt straff - men nu för Örebro efter att bollen tagit på en försvararhand. Nahir Besara tryckte först till och Filip Rogic satte till sist 1-1 på målvaktsreturen från Lucas Hägg Johansson.

– Vi blir kompenserade men den där straffen känns det som. Det känns som båda var väldigt tveksamma, säger Rogic.

I andra halvleken hade Nahir Besara fler heta målchanser - men Örebros poängspelare lyckades aldrig överlista Hägg Johansson.

– Vi är bättre än dem hela andra halvleken. Besara har väl fyra-fem målchanser och Kennedy (Igboananike) har väl två. Så det känns som vi skapade väldigt mycket och att ett mål hängde i luften, säger Rogic.

Sent avgörande

Och i den 87 minuten fick Besara fram en lyckosam passning till frie Rogic som läckert lyfte in avgörande 2-1 förbi Hägg Johansson. Fullträffen var ÖSK-mittfältarens sitt fjärde mål för säsongen.

– Det var dags, vi hade som sagt haft många chanser, och till slut fick jag göra mål, säger Rogic.

– Vi känner varandra bra och vi brukar kombinera mycket på träningarna och nu fick vi till det på match också. Det var skönt att Besara fick en assist till slut.

TT: Vem har kommit på begreppet Rogic-time?

– Det var någon av fansen som sa Rogic-time till mig, sen har det blivit en rolig grej.