River Plate vann laddat Copa Libertadores

Copa Libertadores-finalen blev en rysare. Till slut vann River Plates den laddade och uppskjutna "superfinalen" mot huvudstadsrivalen Boca Juniors efter förlängning.(TT)
Publicerad 9 december 2018

Efter 2-2 i det första finalmötet i Buenos Aires sköts returen upp två gånger på grund av skandalscener i huvudstaden då Boca Juniors spelarbuss attackerades på väg till bortamatchen på Rivers El Monumental.

Därefter togs beslutet att flytta den prestigefyllda finalen mellan de två Buenos Aires-lagen till Europa och Santiago Bernabéu i Madrid dit runt 4 000 poliser och 1 700 säkerhetsvakter kommenderats.

Och när mötet väl kunde genomföras var siffrorna återigen lika, 1-1, på resultattavlan efter 90 spelade minuter.

Dario Benedetto hade då gjort 1-0 för Boca Juniors när han kom fri mot målvakten i slutet av den första halvleken och Lucas Pratto kvitterat för Rivers i den 68:e minuten. Båda spelarna blev även målskyttar i det första mötet - men ingen av dem hjälte.

I förlängningen klev i stället Juan Quintero fram och satte 2-1 i den 109:e minuten efter att stillastående ha skjutit in bollen via ribban. Rivers, som fick spela nästan hela förlängningen med en man mer efter en utvisning, gjorde sedan också 3-1 efter att Boca Juniors målvakt lämnat sin plats och vann med totalt 5-3.

Segern var River Plates fjärde i Copa Libertadores, Sydamerikas motsvarighet till europeiska Champions League.