Ring tungan på vågen för Kalmar FF

Med ett mål av den högre skolan avgjorde Jonathan Ring matchen för Kalmar. - Skönt att göra mål, men det viktigaste var det tre poängen, sade Ring efter 2-1 mot Östersund.(TT)
Publicerad 24 september 2017

Jonathan Ring återvände till Kalmar och den allsvenska fotbollen under sommarens transferfönster efter en sejour i Turkiet där det blev begränsat med speltid i Gençlerbirligi. Det var en inte helt fulltränad Ring som kom hem.

””

Och annat går inte att säga, från sin position som högerforward i Nanne Bergstrands nykomponerade 3-4-3 vände Ring på matchen på egen hand, från 0-1 till seger 2-1.

Östersund tog ledningen

Östersund tog ledningen efter en dryg kvart genom Ludvig Fritzson, men bara tre minuter senare slog Ring till för första gången.

””

Östersund hade mycket boll i matchen, men svårt att omsätta det till klara chanser.

””

Andra halvlek var inte lika välspelad som första, det dök upp några ströchanser, men inget som var så där riktigt hett. Då tog Jonathan Ring tag i det på egen hand.

Klassmål av Ring

””

Visst låter det enkelt?

””
””

Kalmar lyckades hålla undan ganska enkelt under den kvart som återstod efter målet och ta tre poäng i kampen om att undvika negativt kval.