Regerande mästaren till bandysemi

Två matchbollar - en inslagen. Edsbyn är i SM-semifinal i bandy efter 8-3 och 3-0 i matcher mot Bollnäs. Däremot räddade Västerås sig kvar i kvartsfinalen mot Villa-Lidköping, via 7-1 på hemmaplan.(TT)
Publicerad 21 februari 2018

Edsbyn, på hemmaplan, och Villa-Lidköping, på bortaplan, hade chansen att avancera till semifinal i SM-slutspelet i bandy i tre raka matcher.

Det regerande mästarlaget tog vara på tillfället.

I fjol vann Edsbyn mot Bollnäs i SM-finalen. I år möttes lagen redan i kvartsfinal - med samma utgång.

Redan en och en halv minut in i den tredje matchen gav Oscar Wikblad Edsbyn ledningen med 1-0 och när Mattias Hammarström och Daniel Burvall Jonsson utökade till 3-0 före paus var det i praktiken över.

"Oerhört nöjd"

Bollnäs sprattlade till i andra halvlek när Per Hellmyrs först assisterade Jesper Larsson till 1-4 och sedan själv satte 2-4 - men förgäves. Burvall Jonsson gjorde sitt andra mål fram till 5-2 och sedan rann det i väg.

””

Bergström tremålsskytt

I Västerås visade hemmalagets kapten Magnus Joneby vägen när han gjorde 1-0 på hörna i den 13:e matchminuten. Ted Bergström och Martin Landström spädde på med 2-0 och 3-0 före paus.

Villa-Lidköping vann överraskande första matchen i Västerås med 4-3 efter förlängning och ledde kvartsfinalen med 2-0 i matcher - men var chanslöst i det tredje mötet. Västgötarna släppte in ytterligare fyra bollar i andra halvlek, däribland två från Bergström.