TT-Sport

Regerande mästaren till bandysemi

TT-Sport Artikeln publicerades

Två matchbollar - en inslagen. Edsbyn är i SM-semifinal i bandy efter 8-3 och 3-0 i matcher mot Bollnäs. Däremot räddade Västerås sig kvar i kvartsfinalen mot Villa-Lidköping, via 7-1 på hemmaplan.(TT)

Edsbyn, på hemmaplan, och Villa-Lidköping, på bortaplan, hade chansen att avancera till semifinal i SM-slutspelet i bandy i tre raka matcher.

Det regerande mästarlaget tog vara på tillfället.

I fjol vann Edsbyn mot Bollnäs i SM-finalen. I år möttes lagen redan i kvartsfinal - med samma utgång.

Redan en och en halv minut in i den tredje matchen gav Oscar Wikblad Edsbyn ledningen med 1-0 och när Mattias Hammarström och Daniel Burvall Jonsson utökade till 3-0 före paus var det i praktiken över.

"Oerhört nöjd"

Bollnäs sprattlade till i andra halvlek när Per Hellmyrs först assisterade Jesper Larsson till 1-4 och sedan själv satte 2-4 - men förgäves. Burvall Jonsson gjorde sitt andra mål fram till 5-2 och sedan rann det i väg.

– Jag är oerhört nöjd. Det känns fantastiskt bra. Jag är glad för vår skull, men jag tycker faktiskt lite synd om dem, säger Edsbyns tränare Thomas Liw till Radiosporten.

Bergström tremålsskytt

I Västerås visade hemmalagets kapten Magnus Joneby vägen när han gjorde 1-0 på hörna i den 13:e matchminuten. Ted Bergström och Martin Landström spädde på med 2-0 och 3-0 före paus.

Villa-Lidköping vann överraskande första matchen i Västerås med 4-3 efter förlängning och ledde kvartsfinalen med 2-0 i matcher - men var chanslöst i det tredje mötet. Västgötarna släppte in ytterligare fyra bollar i andra halvlek, däribland två från Bergström.

– Varenda spelare vill vara med och bidra. Vi får fart på varandra och gör det riktigt bra. Vi sätter defensiven och då löser sig offensiven också, säger tremålsskytten till Radiosporten.

Joel Broberg gjorde tröstmålet för Villa som på fredag får chansen att avgöra på hemmaplan.

Då är det utomhus på gamla Isstadion som gäller, eftersom inomhusarenan är upptagen.