Real målglatt även utan Ronaldo

Både Real Madrid och Atletico Madrid vann klart på lördagen: Real med 4-1 mot Sociedad, Atletico med 3-1 mot Eibar.(TT)
Publicerad 31 januari 2015

Real Madrid står inte och faller med Cristiano Ronaldo - som är avstängd två matcher - i det spanska ligaspelet. Publiken på Estadio Santiago Bernabeu i Madrid hann visserligen knappt bänka sig innan bortalaget Real Sociedad tagit ledningen mot serieledande Real Madrid. Målet innickat på hörna av Aritz Elvstundo. Men ordningen blev snart återställd. Två minuter senare nickade James Rodriguez in kvitteringen och innan pausvilan hann hemmalaget också ta ledningen genom Sergio Ramos, som dunkade in en målvaktsretur från nära håll.

3-1 kom från Karim Benzema, som efter snyggt samarbete med Gareth Bale kunde slå in bollen i öppet mål i den 52:a minuten. Benzema slog till igen, 25 minuter senare, när han vackert knorrade in bollen i Sociedad-målvakten Geronomi Rullis vänstra kryss.

Real Madrid har därmed fyra poängs ledning i tabellen. Barcelona möter Villarreal på söndagen.

Mästarlaget Atletico Madrid hade 3-0 redan efter 25 minuter på Eibars vattensjuka plan. Antoine Griezmann gjorde 1-0 och Mario Mandzukic de två följande. Eibar fick ett tröstmål i slutet av matchen.

Atletico har precis som Barcelona 47 poäng.