Messi magisk när Barcelona vände mot Madrid

Barcelona tog sista chansen. Lionel Messis magi och hans 500:e mål med matchens sista spark gav 3-2 borta mot Real Madrid. Därmed lever kampen om ligatiteln in i slutomgångarna. Lagen kom till det klassiska stormötet på Santiago Bernabéu-stadion med olika psykologiska förutsättningar.(TT)
Publicerad 23 april 2017

Lagen kom till det klassiska stormötet på Santiago Bernabéu-stadion med olika psykologiska förutsättningar.

Ett uppblåst Real Madrid som slog ut Bayern München i kvartsfinalen i Champions League efter fem (!) mål av Cristiano Ronaldo i dubbelmötet.

Ett demoraliserat Barcelona som enkelt utmanövrerades av Juventus i sin kvartsfinal. Dessutom med förluster i fyra av de sex senaste bortamatcherna i ligan och anfallsstjärnan Neymar avstängd.

Efteråt var det ombytta roller.

Lionel Messi gjorde två mål, det andra i matchens sista anfall, och såg med sitt 3-2-mål till att rädda spänningen i den spanska ligatoppen.

””

Messi sicksackade

Real Madrid var det offensivare laget från start. Det var också hemmalaget som gjorde första målet. Efter en hörna i den 28:e minuten hamnade bollen hos Sergio Ramos som satte bollen i stolpen. På returen stötte Casemiro in 1-0.

Efter Reals ledningsmål svängde matchen.

Messi tog fart och sicksackade genom Madrid-försvaret. Med den första bolltouchen tog sig skytteligaledaren förbi Luka Modric, med den andra passerade han Daniel Carvajal och den tredje använde han för att placera bollen i mål. Fem minuter efter öppningsmålet var det kvitterat, 1-1.

Nästa smäll för Madrid kom ytterligare fem minuter senare när Gareth Bale slog upp sin vadskada och tvingades utgå.

Real repade mod och dominerade inledningen av andra halvlek innan det mesta gick emot laget: Ivan Rakitic träffade rätt med vänstern och satte 2-1 för gästerna och fyra minuter senare blev Sergio Ramos utvisad.

Mål på sista sparken

Det fanns dock kraft kvar i Real Madrid. Colombianen James Rodríguez kom in i den 82:a minuten. Tre minuter senare mötte han Marcelos inspel och slog in 2-2 - ett mål som kunde ha avgjort ligan.

Om nu inte Leo Messi hade fått en sista chans. Ett sista anfall ledde fram till ett sista skott - och det satt som det skulle invid stolpen, 3-2.

Målet var Messis 31:e för säsongen, hans 500:e för klubben och innebar att Barcelona klev förbi Real i toppen av tabellen tack vare bättre målskillnad. Madrid-laget har dock en match tillgodo.