TT-Sport

Quaison uttagen som anfallare: "Äntligen"

TT-Sport Artikeln publicerades

Robin Quaisons första tanke efter trupputtagningen: "Äntligen". Ännu gladare blev Mainz-spelaren när han var uppsatt som anfallare. - Jag personligen ser mig själv som en släpande anfallare, det har jag gjort hela tiden.(TT)

Förbundskapten Janne Andersson valde att ta ut 25 spelare i truppen som ska träningsspela mot Österrike på torsdag och fyra dagar senare möter Turkiet i Nations League-premiären.

22 av spelarna var med i VM-slutspelet i Ryssland.

Tre har fått chansen att slå sig in i truppen: Sam Larsson, Robin Quaison och Ken Sema.

För Mainz-spelaren Quaison - som står på fem A-landskamper och två mål - var uttagningen ett efterlängtat besked.

– Jag blev glad, jätteglad. Jag tänkte äntligen, säger han.

"Släpande anfallare"

24-åringen blev ännu gladare när han förstod att Andersson ser honom som en av landslagstruppens anfallare.

– Jag har läst att han sagt att han ser mig som anfallare, släpande anfallare - och jag personligen ser mig själv som en släpande anfallare, det har jag gjort hela tiden. Alla mina år som jag spelat fotboll har jag sett mig som någon bakom en anfallare, säger han.

– Sedan har det hänt situationer där jag varit tvungen att spela på kanterna för att hjälpa laget. Men för mig personligen är jag och kommer alltid vara någon bakom en anfallare. När jag fick veta att jag är här för den positionen... Fantastiskt.

"Mycket försvarsspel"

Robin Quaison tror även att han kommer trivas med Sveriges sätt att spela.

– Jag har spelat i Italien, och det är mycket försvarsspel där, och i Tyskland är det mycket presspel. Det är inget jag är främmande för, säger han.

För Sam Larsson, tre A-landskamper och ett mål, kom landslagsuppehållet perfekt. I Feyenoords match mot NAC Breda blev mittfältaren utbytt i paus - och kritiserades sedan av tränaren Giovanni van Bronckhorst på klubbens webbplats.

– Det är kul att vara här, det känns som en liten annan energi och det känns som jag behöver det nu, säger Larsson.

– Det är aldrig kul att bli utbytt, det är aldrig kul att bli utbytt överhuvudtaget men det hände i går (i söndags)... Men nu är nu, och nu är jag här.