PSG slog ut Wolfsburg

Regerande mästarlaget Wolfsburg är utslaget ur damernas Champions League-slutspel. Paris SG, med Kosovare Asllani och Caroline Seger i startelvan, förlorade förvisso semifinalreturen med 1-2, men tog sig vidare till finalen med 3-2 sammanlagt.(TT)
Publicerad 26 april 2015

Aurélie Kaci blev stor matchvinnare med sitt 1-0-mål, vilket visade sig räcka för avancemang trots två Wolfsburgreduceringar.

Kaci lurade några Wolfsburgförsvarare -- bland dem Nilla Fischer - hittade en yta och sköt in bollen stenhårt i mål.

Men det blev spännande på slutet.

Martina Müller kvitterade till 1-1 i den 71:a minuten och när sedan nyinbytte Zsanett Jakabfi gjorde 2-1 för tyskorna behövdes det bara ett enda mål för ännu en finalplats.

Och chanser saknades inte. PSG:s målvakt Katarzyna Kiedrzynek gjorde flera riktigt vassa räddningar under matchens slutskede, och såg till att finalplatsen blev PSG:s.

Med ett par minuter kvar av matchen lyckades hon tippa Vanessa Bernauer stenhårda och välriktade distansskott till hörna, vilket blev matchavgörande.

I finalen väntar Frankfurt.

För Caroline Seger slutade söndagen ändå i personlig besvikelse, varningen hon drog på sig i en duell med Alexandra Popp gör att hon är avstängd i finalen.