Sverige mot Finland i VM-finalen

Sverige vann semifinalen i innebandy-VM mot Schweiz med 7-2. Det var tuffare än det låter. - Jäkligt skönt. Det var en jämn match men det blev proppen ur i tredje perioden, sade tvåmålsskytten Rasmus Enström. I finalen väntar Finland.(TT)
Publicerad 10 december 2016

Schweiziskt jätteslarv räddade Sverige i VM-semifinalen i Riga, Lettland.

Den blågula storfavoriten var pressad in i tredje perioden, vid ställningen 2-2. Då klev "matchhjälten" fram. Först bäddade schweizaren Christoph Camenisch för Rasmus Enströms 3-2-mål när han utan att vara pressad slog hål i luften på egen planhalva och sedan drog han på sig en utvisning som Sverige och Alexander Galante Carlström utnyttjade fram till 4-2.

Det avgjorde matchen.

””

"Rejält arbetspass"

Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara:

””

Vaara vill inte avslöja vad som sades i omklädningsrummet i den andra pausen men han var nöjd med den svenska effektiviteten när chanserna dök upp i tredje perioden.

””

Nilsson poängkung

Sverige inledde matchen bra och gick fram till 2-0 på knappt en och en halv minut i första perioden men Schweiz kom tillbaka och kvitterade i den andra.

Men Sverige, som aldrig har missat en VM-final, darrade inte. I den elfte finalen ska det nionde guldet bärgas.

””

I och med passningen fram till 4-2-målet passerade Kim Nilsson, som också satte 1-0 och 7-2, Niklas Jihde som det svenska landslagets poängkung genom tiderna.

I söndagens final väntar Finland, som tog sig till final tack vare 4-3-seger mot Tjeckien. Eemeli Salin sköt in segermålet när det bara återstod sju sekunder. Salin sköt bollen mer eller mindre på chans från vänsterkanten, och bollen gick in i krysset.