TT-Sport

Premier League-matcher billigare i nytt avtal

TT-Sport Artikeln publicerades

Det talas ständigt om den enorma penningrullningen inom fotbollen med nya transferrekord och skenande spelarlöner. Mitt i allt detta meddelade tv-bolaget Sky Sports att man köpt flera rättighetspaket för att visa Premier League i tre år - för en lägre (!(TT)

Det talas ständigt om den enorma penningrullningen inom fotbollen med nya transferrekord och skenande spelarlöner. Mitt i allt detta meddelade tv-bolaget Sky Sports att man köpt flera rättighetspaket för att visa Premier League i tre år - för en lägre (!) kostnad än när man senast köpte samma paket.

Sky betalar 3,58 miljarder pund, drygt 40 miljarder kronor för att visa 128 matcher/säsong under tre år från och med säsongen 2019-2020. Det är ungefär 600 miljoner pund mindre än när man slöt sitt senaste avtal och då var det för 126 matcher/säsong. Kostnaden per match har gått ner 16 procent.

Konkurrenten BT har köpt ett paket om 32 matcher/säsong för knappt nio miljarder kronor. Två paket om vardera 20 matcher/säsong återstår att auktionera ut.