TT-Sport

Potter: "Fantastisk första halvlek"

TT-Sport Artikeln publicerades

Östersund skakade om Arsenal och vann på Emirates Stadium i London. Det räckte inte till avancemang, men ÖFK-tränaren Graham Potter känner att laget satt avtryck. - Vi har visat vilka vi är och vad vi handlar om, säger engelsmannen.(TT)

Östersund fick en betydligt bättre start på returen än i hemmamötet. Kanske det var det som inspirerade de 5 000 tillresta jämtarna att efter en kvart skandera "4-0".

Åtta minuter senare stod det 2-0 till Östersund.

– Vi pratade om att försöka spela bra och vinna matchen och hoppas på ett mirakel. Spelarna visade mod, var intelligenta och spelade på en hög nivå. Vid 2-0 tänkte jag att vi hade chansen, säger Potter.

Dubbla chockmål

Gästernas två chockmål föll inom loppet av en minut. På pass från Saman Ghoddos sprang Hosam Aeish igenom till höger och ställdes ensam med målvakten David Ospina. Skottet överlistade målvakten och försvararen Calum Chambers hjälpte dessutom till med att styra bollen vidare in i eget mål.

Efter avspark vann ÖFK bollen på mittplan och Ken Sema tog över showen. Yttern solosprang förbi Arsenalförsvaret och dundrade in 2-0 i det bortre hörnet.

Ledningen stod sig till halvtid. Arsenal buades ut kraftigt. Men Potter köpte inte resonemanget att Arsenal underskattat motståndet.

– Det är orättvist mot mina spelare. Laget de startade med visade att de tog oss på allvar och visade respekt för oss. Vi var fantastiska i första halvlek.

Efter paus var det Arsenals tur att få en drömstart. ÖFK-backen Ronald Mukiibi luftsparkade på ett inlägg och Sead Kolasinac dundrade in 1-2 i den 47:e minuten.

"Väldigt snabbt"

Båda lagen hade chanser att göra ytterligare mål i andra halvlek, och Arsenal var nog närmare att näta än Östersund. Gästernas bragdartade insats slutade med en historisk 2-1-seger och hedersamt uttåg ur Europa Leagues 16-delsfinal.

– Ska man åka ut ur den här turneringen ska man göra det mot laget som kommer att vinna den, säger Potter.

– Jag är väldig stolt över spelarna. Att spela som vi gjorde visade mod. Vi spelade riktigt bra fotboll mot ett klasslag.

Närmast för Östersund väntar bortamatch i Svenska cupen mot Åtvidaberg nästa vecka. Kanske börjar ett nytt Europaäventyr där för de regerande cupmästarna.

Det gäller att ladda om snabbt.

– Man är glad och stolt över att man vann matchen. Men samtidigt åker vi ur och det är över. Vi har varit som i en bubbla och i en dröm ett ganska bra tag nu. Men jag är mer stolt och glad än ledsen, säger Brwa Nouri.

Lagkaptenen tror segern hjälper honom och laget att gå vidare.

– Med tanke på matchen vi gör nu, kommer hit och vinner borta mot Arsenal vilket inte alla gör, då är det enklare att gå vidare och försöka lära sig av de första 25 (i första mötet). Hade vi spelat mindre bra här hade det varit svårare att gå vidare, säger Nouri.