Potter: "Fantastisk första halvlek"

Östersund skakade om Arsenal och vann på Emirates Stadium i London. Det räckte inte till avancemang, men ÖFK-tränaren Graham Potter känner att laget satt avtryck. - Vi har visat vilka vi är och vad vi handlar om, säger engelsmannen.(TT)
Publicerad 23 februari 2018

Östersund fick en betydligt bättre start på returen än i hemmamötet. Kanske det var det som inspirerade de 5 000 tillresta jämtarna att efter en kvart skandera "4-0".

Åtta minuter senare stod det 2-0 till Östersund.

””

Dubbla chockmål

Gästernas två chockmål föll inom loppet av en minut. På pass från Saman Ghoddos sprang Hosam Aeish igenom till höger och ställdes ensam med målvakten David Ospina. Skottet överlistade målvakten och försvararen Calum Chambers hjälpte dessutom till med att styra bollen vidare in i eget mål.

Efter avspark vann ÖFK bollen på mittplan och Ken Sema tog över showen. Yttern solosprang förbi Arsenalförsvaret och dundrade in 2-0 i det bortre hörnet.

Ledningen stod sig till halvtid. Arsenal buades ut kraftigt. Men Potter köpte inte resonemanget att Arsenal underskattat motståndet.

””

Efter paus var det Arsenals tur att få en drömstart. ÖFK-backen Ronald Mukiibi luftsparkade på ett inlägg och Sead Kolasinac dundrade in 1-2 i den 47:e minuten.

"Väldigt snabbt"

Båda lagen hade chanser att göra ytterligare mål i andra halvlek, och Arsenal var nog närmare att näta än Östersund. Gästernas bragdartade insats slutade med en historisk 2-1-seger och hedersamt uttåg ur Europa Leagues 16-delsfinal.

””
””

Närmast för Östersund väntar bortamatch i Svenska cupen mot Åtvidaberg nästa vecka. Kanske börjar ett nytt Europaäventyr där för de regerande cupmästarna.