TT-Sport

Portugal gruppsegrare efter mållös drabbning

TT-Sport Artikeln publicerades

0-0 borta mot Italien räckte. Portugal gnetade, drog ned tempot och säkrade sin gruppseger i Nations Leagues A-division. Italien? De säkrade kontraktet. Redan på förhand stod det klart att Portugal skulle bli klar gruppsegrare vid ett oavgjort resultat.(TT)

Redan på förhand stod det klart att Portugal skulle bli klar gruppsegrare vid ett oavgjort resultat. Den italienske vänsterbacken Cristiano Biraghis sena segermål borta mot Polen under det förra landslagsuppehållet hade dock gett "Gli Azzurri" en viss chans att norpa förstaplatsen före Portugal i trelagsgruppen.

Men då krävdes seger - och Portugal var inte intresserade av att bjuda upp till någon dans på San Siro i Milano.

Tempofattigt och tillknäppt var det Portugal önskade - och precis det Portugal fick i avgörandet. Må så vara att italienarna, väl medvetna om halmstrået de behövde, skapade en hel del nerv framåt både i första halvlek och i slutminuterna av matchen.

Dock förgäves. Därmed går Portugal vidare till slutspel i A-divisionen, med en Nations League-trofé på spel, oavsett utgång av deras avslutande match mot Polen. Italien kan trösta sig med att de ändå säkrade andraplatsen i gruppen, vilket innebär att Polen åker ner i b-divisionen.

I c-divisionen väntar gruppfinal i grupp ett mellan Israel och Skottland, på samma poäng inför avslutningen. Detta efter att skottarna vunnit stort borta mot Albanien med 4-0.

I grupp fyra har Serbien tagit kommandot om gruppsegern efter 2-1 hemma i grann- och prestigemötet mot Montenegro. Serbien är klart för uppflyttning vid seger hemma mot Litauen i den avslutande omgången.