TT-Sport

Poängtapp för Barcelona i händelserikt derby

TT-Sport Artikeln publicerades

Barcelona fick sitt första poängtapp för säsongen i det katalanska derbyt hemma mot Girona. Efter att Barça tagit ledningen genom Lionel Messi fick Clément Lenglet ett rött kort för en armbåge. Det bjöd in Girona, och Cristhian Stuani i synnerhet, i matchen.(TT)

Barcelona fick sitt första poängtapp för säsongen i det katalanska derbyt hemma mot Girona.

Efter att Barça tagit ledningen genom Lionel Messi fick Clément Lenglet ett rött kort för en armbåge. Det bjöd in Girona, och Cristhian Stuani i synnerhet, i matchen. Den uruguayanske anfallaren stod för både kvitteringen till 1-1 och Gironas ledningsmål till 2-1, båda efter mindre förtroendeingivande försvarsspel från Gerard Pique.

Med det i åtanke tyckte nog Pique att det var extra skönt att det var han som gjorde 2-2-målet en bit in i andra halvlek. Mer än så blev det dock inte för ett decimerat Barcelona, som i jakten på ett ledningsmål bland annat fick se en frispark av Lionel Messi ta i ribbkrysset.

Trots poängtappet leder fortsatt Barcelona La Liga, på målskillnad före Real Madrid.

Ett rött kort delades ut även i Valenciaderbyt mellan Villarreal och Valencia, när Valenciakaptenen Daniel Parejo (och i samband med det även tränaren Marcelino) visades ut. Matchen slutade 0-0 och Valencia har efter fem spelade omgångar ännu inte vunnit en match.