Karlsson tvåmålsskytt när Vegas vann

William Karlsson gjorde två mål när Vegas vann mot San Jose med 5-4 efter förlängning. Flera svenskar har stått för mål och assist i NHL-ishockeyn. Det var Karlssons mål nummer 11 och 12 för säsongen för den nya NHL-klubben.(TT)
Publicerad 25 november 2017

Det var Karlssons mål nummer 11 och 12 för säsongen för den nya NHL-klubben.

””
””

Vegas hade 4-1 i mitten av andra perioden och såg ut att ha säkert grepp om poängen. Men gästerna kom igen, och det krävdes förlängning för att bärga segern. Jonathan Marchessault avgjorde.

Zuccarello avgjorde

I New York var det norske Mats Zuccarello som såg till att Rangers vann mot Detroit, 2-1, när han gjorde mål 37 sekunder in i förlängningen. Henrik Lundqvist gjorde 40 räddningar.

””

Tomas Tatar gjorde målet för Detroit i powerplay, med assists av Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg.

””

Tyler Seguin gjorde hattrick när Dallas besegrade Calgary med 6-4. Mattias Janmark och John Klingberg passade fram till det första målet, i början av andra perioden.

New Jersey vann hemma mot Vancouver med 3-2. Daniel Sedin gjorde mål för gästerna, hans femte för säsongen, med assist av brodern Henrik Sedin och Alexander Edler.

Daniel Sedin gjorde även en målgörande passning och är nu bara två poäng från 1 000 i NHL-karriären.

Josefson målskytt

För Jacob Josefson blev det första NHL-målet i höst när hans Buffalo vann mot Edmonton med 3-1.

Boston vann hemma mot de regerande mästarna Pittsburgh med 4-3. Segermålet gjorde tjecken David Pastrnak, som gjorde två säsonger i Södertälje 2012-14.

Patric Hörnqvist noterades för assist på Sidney Crosbys kvittering till 3-3, som godkändes först efter videogranskning. Stjärnan slog in pucken från bröstet på den liggande Bostonmålvakten.