Storvreta i final i Champions cup

Det blir Storvreta och finska Classic som möts i Champions cup-finalen i Borås på söndagen. Båda vann sina semifinaler klart. I damfinalen finns Pixbo med, även där står Classic för motståndet. Storvreta körde över tjeckiska Chodov med klara 7-2.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

Storvreta körde över tjeckiska Chodov med klara 7-2. Och det var duon Albin Sjögren, två mål och två assist, och Nicklas Paulsson, två mål och en assist, som visade vägen.

””

När de producerat färdigt stod det 5-2. Robin Nilsberth (2-1), Alexander Rudd och Jimmie Petterson gjorde de tre övriga målen.

Storvreta vann Champions cup 2010 och 2012. I årets final väntar finska Classic som besegrade Pixbo med 7-1

Redan efter en period stod det 3-0 och det var först i tredje som Pixbo kunde göra sitt första mål, till 1-5.

Pixbos innebandydamer är också klara för final i Champions cup. I semifinalen slog man tjeckiska Vitkovice med 4-3 efter att ha vänt 0-2 till seger. Och det var tjeckiskan Eliska Krupkova som visade vägen för Pixbo och mål av Emmelie Södergren, Frida Ahlstrand och Alicia Fylke skickade Mölnlyckelaget till final.

Där väntar finländska Classic som besegrade Iksu med 4-3 i en dramatisk match. I den tredje perioden vid 3-3 fick Iksu en straff med nio minuter kvar men Classics målvakt räddade Sofia Joelssons straff. Sju minuter in i förlängningen avgjorde Sanni Nieminen för Classic.