Pittsburgh vann första finalen

Pittsburgh vann den första Stanley Cup-finalen mot finaldebutanten San Jose med 3-2. Kedjan med Carl Hagelin avgjorde matchen. - Väldigt skönt, säger svensken till Aftonbladet. Med 2. 33 kvar av matchen satte Nick Bonino det avgörande målet, assisterad av Carl Hagelin och Kris Letang.(TT)
Publicerad 31 maj 2016

Med 2.33 kvar av matchen satte Nick Bonino det avgörande målet, assisterad av Carl Hagelin och Kris Letang.

””

Hemmalaget Pittsburgh är i Stanley Cup-final för första gången sedan 2009 och har under säsongen gjort en enorm upphämtning efter att ha legat i botten av Eastern Conference i december. Med en ny tränare, Mike Sullivan, reste sig "pingvinerna" och vann 33 av de 50 senaste matcherna i grundserien.

Rookies gjorde mål

Pittsburgh inledde matchen bäst och tog ledningen med 2-0 i första perioden. Två rookies, Bryan Rust och Conor Sheary, gjorde målen.

San Jose, som är i sin allra första final, kom igång efter periodvilan och Tomas Hertl gjorde mål i powerplay 3.02 in i den andra perioden. Patrick Marleau kvitterade sedan genom att slå in en retur efter ett skott av Brent Burns.

””

"Kommer bli väldigt tufft"

Den tredje perioden var mållös fram till dess att matchhjälten Nick Bonino avgjorde.

””
””

Finalserien avgörs i bäst av sju. Den andra matchen spelas i Pittsburgh på onsdag.