Pittsburgh håller spänningen uppe

Pittsburgh tvingade fram en sjunde och avgörande match i NHL-slutspelet när laget vann över Tampa Bay med 5-2 på hemmaplan. Efter två perioder ledde Pittsburgh med övertygande 3-0.(TT)
Publicerad 25 maj 2016

Efter två perioder ledde Pittsburgh med övertygande 3-0. Patric Hörnqvist höll sig framme och skickade pucken till Sidney Crosby som med ett handledsskott satte 3-0-målet bakom Tampa Bays målvakt Andrej Vasiljevskij en halv minut före periodvila.

””

Tampas Brian Boyle gjorde sitt bästa för att ändra inriktning på matchen och satte två mål på drygt sju minuter i början av tredje perioden. Men det räckte inte. Pittsburgh tryckte tillbaka ordentligt och gjorde två mål till innan sista perioden var slut.

Pittsburghs målvakt Matt Murray gjorde 28 räddningar i matchen, varav 17 i den tredje perioden. Han var tillbaka efter det att ha lämnat plats åt veteranen Marc-André Fleury i match fem.

””

Den sjunde och avgörande matchen spelas på torsdag i Pittsburgh. I potten ligger en plats i Stanley Cup-finalen mot antingen San Jose eller St Louis.