Piteå ryckte i guldstriden: "Riktigt skönt"

Det var inte Piteås bästa match. Men serieledarna säkrade tre poäng borta mot Djurgården efter 1-0 och gör nu ett litet guldryck i damallsvenskan - med bara fyra omgångar kvar. - Riktigt skönt, säger anfallaren Madelen Janogy.(TT)
Publicerad 23 september 2018

Göteborgs förlust mot Hammarby gav Piteå möjligheten att rycka ifrån åtminstone en av toppkonkurrenterna i bortamötet med Djurgården. Den chansen tog man och segern gör att Piteå nu har ett försprång på fyra poäng till Göteborg och tre till Rosengård.

””
””

Frisparksmål

Sett till både tabell och spel, åtminstone i den första halvleken mot Djurgården, så ser det onekligen lovande ut för norrbottningarna. För till en början var det tydligt att det var ett guldjagande lag som kommit ner till Stockholm stadion. Under de första 20 minuterna var det spel på en planhalva - och Djurgården tilläts inte ha ett enda kontrollerat anfall.

””

Ledningsmålet kom ändå: i den 20:e minuten slog June Pedersen en frispark med sin vassa vänsterfot. Bollen seglade in i mål, via Djurgårdsförsvarares huvud enligt spelarna som var nära.

En bra frispark var det hur som helst - och 1-0 till gästande Piteå.

I den andra halvleken sprack himlen upp och solen värmde de 575 personerna i publiken som nog hade frusit en del i den första halvleken. Djurgårdsspelarna såg också ut att ha blivit varmare i kläderna - de spelade med mer självförtroende och skapade längre och allt farligare anfall.

Piteå blev plötsligt svajigt och lyckades med nöd och näppe hålla nollan när hemmalaget tryckte på som allra mest i slutsekunderna.

Men i en guldstrid är det en viktig styrka att även vinna även de matcherna som inte är ens bästa, resonerar Piteåspelarna.