TT-Sport

Petterssons lekstuga i debuten

TT-Sport Artikeln publicerades

Förra säsongens rekordman och guldforward Elias Pettersson, som vann både VM och SM-guld, gjorde avtryck i sin debut under NHL:s försäsong. Det blev en assistpoäng och en dragning som spred sig som en löpeld på sociala medier i 2-4-förlusten i träningsmatchen mot Edmonton.(TT)

Förra säsongens rekordman och guldforward Elias Pettersson, som vann både VM och SM-guld, gjorde avtryck i sin debut under NHL:s försäsong.

Det blev en assistpoäng och en dragning som spred sig som en löpeld på sociala medier i 2-4-förlusten i träningsmatchen mot Edmonton.

Den förre Växjöforwarden fintade bort Edmontons Ryan Strome så att han stod på öronen. Pettersson fick inte spela med sin vapendragare Jonathan Dahlén, som blev poänglös, utan tillsammans med schweizaren Sven Bärtschi och Nikolaj Goldobin.

Den svenske 19-åringen skapade flera heta chanser, men lyckades inte göra mål.

– Ju fler chanser jag missade desto mer ville jag göra mål. Förhoppningsvis sparade jag dem till en annan match. Det var roligt där ute, kul med första matchen, sade Pettersson till Vancouver Sun.

Elias Pettersson vann poängligan i SHL, både i grundserien och i slutspelet, och slog Kent Nilssons 40 år gamla poängrekord för juniorer med 56 poäng på 44 matcher.