Petterssons fyrling sänkte Västerås

Sandviken kom tillbaka omgående efter premiärsmällen mot Villa-Lidköping i bandyeliten. Tungviktsmötet med Västerås slutade med 8-1-seger mot mästarlaget. En jämn första halvlek i Göransson arena gav 1-1, men sedan kollapsade Västerås och det var bara Sandviken i hemmahallen.(TT)
Publicerad 28 oktober 2016

En jämn första halvlek i Göransson arena gav 1-1, men sedan kollapsade Västerås och det var bara Sandviken i hemmahallen. Daniel Mossberg satte 2-1 och sedan punkterade Erik Pettersson matchen med fyra raka mål inom loppet av 19 minuter till 6-1. En remarkabel målfyrling av Pettersson och ett snabbt svar på tal av Saik - det hann bli två mål till - efter 0-5-förlusten mot Villa-Lidköping i smygpremiären en vecka innan.

Villa-Lidköping hade hemmamatch igen, och nykomlingen Tellus hade inte mycket att sätta emot. Det jumbotippade Stockholmslaget slogs tillbaka med 9-1 och det fanns en fyramålsskytt även här - Daniel Andersson. Tellus första historiska mål i elitserien gjordes av William Hallberg och gav reducering till 1-2 i första halvlek.

Målrikt var det även mellan Vetlanda och Bollnäs, dock delad poäng efter 6-6, och mellan Edsbyn och Vänersborg, som slutade med seger för Vänersborg med 6-4. Två sena mål av Felix Pherson och Emil Viklund gav segern.

Broberg-Söderhamn vann över Gripen med 3-2 i Trollhättan. TB Västerås slog Kalix med 3-0 och Sirius spelade oavgjort mot Hammarby, 2-2.