Petningar gav seger för City

Två förluster på rad. Då petade tränaren Manuel Pellegrini fem spelare till Manchester Citys möte med Leicester. Resultatet: 2-0. Pablo Zabaleta, Fernandinho, Samir Nasri, Edin Dzeko och Vincent Kompany fanns alla med i 1-2-förlusten mot Liverpool. Men inte mot Leicester.(TT)
Publicerad 4 mars 2015

Pablo Zabaleta, Fernandinho, Samir Nasri, Edin Dzeko och Vincent Kompany fanns alla med i 1-2-förlusten mot Liverpool.

Men inte mot Leicester.

Tränaren Manuel Pellegrini gillade inte vad han såg av spelarna under förra veckan, tyckte att de var ur form och placerade därmed samtliga på bänken.

Agerandet gav en 2-0-seger hemma mot Leicester. Men någon glimrande fotboll var det inte tal om, och det var först efter två sena mål i vardera halvlekar, David Silva i 45:e minuten och James Milner i 88:e, som klubben till slut lyckades vinna.

Tre nya poäng blev det även för Chelsea. Serieledaren besegrade West Ham borta efter att Eden Hazard nickade in matchens enda mål i den 22:a minuten.

Serietrean Arsenal gjorde två mål inom loppet av fem minuter, Olivier Giroud och Alexis Sanches, borta mot Queens Park Rangers och vann till slut med 2-1. Hemmalagets Charlie Austin reducerade med åtta minuter kvar att spela.

Manchester United avgjorde först med en minut kvar av ordinarie speltid borta mot Newcastle. Ashley Young stod för det viktiga målet.

Chelsea toppar tabellen med 63 poäng. Manchester City har 58, Arsenal 54 och Manchester United 51.