TT-Sport

Överlevarna från busskraschen inbjuda till NHL-galan

TT-Sport Artikeln publicerades

Två månader har gått sedan den tragiska bussolyckan där ishockeylaget Humboldt Broncos förlorade 16 personer. I samband med galan NHL Awards natten till torsdag svensk tid kommer tio överlevande att vara på plats och hedras.(TT)

För två månader var spelarna och ledarna i det kanadensiska juniorlaget Humboldt Broncos på väg till säsongens viktigaste match då man kraschade med en lastbil. 16 av de 29 personerna på bussen omkom.

Nu återförenas tio av spelarna som överlevde för första gången sedan den tragiska olyckan för att hedras på scenen i samband med NHL-galan i Las Vegas.

"Det betyder så mycket eftersom vi inte haft möjlighet att träffas samtidigt allihop", säger Kaleb Dahlgren, en av de överledande, till ESPN.

Vid galan prisas de bästa spelarna från årets NHL-säsong. Victor Hedman, Tampa Bay, är nominerad till Norris Trophy, priset som går till ligans bäste back. William Karlsson, Las Vegas, kan få Lady Byng Trophy, priset som går till ligans största gentleman. Dessutom är bröderna Henrik och Daniel Sedin, Vancouver, nominerade till priset som går till en spelare som visar stora ledaregenskaper såväl på som utanför isen och som gör stora insatser i samhället.