Svenskmöte väntar i NHL-kvartsfinal

Ottawa och Washington blev de två sista lagen att gå vidare till kvartsfinal, med sikte mot Stanley Cup-bucklan. Nu ställs Erik Karlssons Ottawa mot New York Rangers - med Henrik Lundqvist och Mika Zibanejad. - Just nu är de inte mina vänner, säger Karlsson till Aftonbladet.(TT)
Publicerad 24 april 2017

Ottawa slog Boston Bruins med 4-2 i matcher, efter att ha vunnit den sjätte matchen i den första slutspelsomgången med 3-2 efter förlängning.

Boston har varit olycksdrabbat, bland annat med fyra skadade backar. Men lagkaptenen Zdeno Chara tycker inte att det är något att skylla på.

””

Clarke MacArthur avgjorde för Ottawa efter 6.30. Erik Karlsson noterades för en assist.

””

Spelat på sprutor

Även den svenske lagkaptenen själv har fått hantera skador. Hittills under slutspelet har han spelat med smärta, på grund av två stressfrakturer i ena hälen.

””

Ottawa kommer att få möta New York Rangers i den andra omgången. Det innebär att Erik Karlsson ställs mot vännerna Henrik Lundqvist och Mika Zibanejad.

””

Johansson matchhjälte

Den sjätte matchen mellan Washington och Toronto var länge mållös. Först i tredje periodens åttonde minut tog Toronto ledningen med 1-0. Ett par minuter senare kvitterade Marcus Johansson för Washington.

Svensken satte sedan även det avgörande målet i förlängningens sjunde minut.