Östersund ett steg närmare playoff: "Mycket jobb återstår"

Östersunds framgångar fortsätter i Europa League. Nu är klubben ett steg närmare playoff efter 1-0 hemma mot Fola Esch. Samtidigt fick AIK 1-1 hemma mot Braga. Överraskande skickade Östersund ut Galatasaray ur kvalet till Europa League.(TT)
Publicerad 27 juli 2017

Överraskande skickade Östersund ut Galatasaray ur kvalet till Europa League. Då väntade inte lika namnkunniga Fola Esch från pyttelandet Luxemburg i tredje kvalomgången. En match som Östersund, till skillnad mot den turkiska storklubben, på pappret skulle ha en god chans att ta sig förbi.

De fick också med sig en seger från första matchen av två hemma på Jämtkraft Arena, 1-0.

””

Efter en förhållandevis händelsefattig första halvlek så skulle Östersund spräcka nollan fem minuter in i andra halvlek. Då snappade Fouad Bachirou upp en boll strax utanför straffområdet och kunde sedan placera in matchens enda mål. Östersund hustade och frustade för ytterligare ett mål men gick bet, samtidigt som man höll tätt bakåt mot ett offensivt slätstruket Fola Esch.

Mål direkt

AIK kryssade samtidigt hemma mot Braga. Redan i den tionde minuten gjorde portugiserna - finalist i Europa League 2011 - det viktiga bortamålet.

Pedro Santos slog högerhörnan som brassen Raúl Silva nickade in i duell med Stefan Ishizaki.

Men AIK-mittfältaren fixade bara några minuter senare en straff.

Fram till elvameterspunkten stegade Daniel Sundgren, som säkert placerade in kvitteringen.

"Skapar tillräckligt"

Solnaklubben hade efter paus flera chanser att göra ytterligare mål, men marginalerna var emot dem. Bland annat prickade Rasmus Lindkvist stolpen.

””

AIK:s tränare Rikard Norling är nöjd med sitt AIK, trots att det inte blev fler mål än ett.