Östersund klev förbi Hammarby

Hammarby spelade för en ny nolla, nya poäng och nytt rekord.   Men Östersunds inhoppare saboterade allt för gästerna och ordnade 2-0 för hemmalaget. Hammarby var på väg mot en ny bortanolla och allsvenskt rekord, då inget lag i historien lyckats hålla nollan i sju raka bortamatcher.(TT)
Publicerad 26 oktober 2016

Hammarby var på väg mot en ny bortanolla och allsvenskt rekord, då inget lag i historien lyckats hålla nollan i sju raka bortamatcher. För Hammarby höll det i sex matcher och nästan 75 minuter innan Östersunds inhoppare Alhaji Gero tryckte in bollen på Alex Dyers fina förarbete och passning.

Nästa inhopparmål kom från Curtis Edwards som med ett långskott avgjorde definitivt med 2-0 i slutminuten.

””

Solheim missade

Den stora chansen för Hammarby hade Mats Solheim strax före 0-1 när Östersund försökte ställa bortalaget offside på en frispark. Det misslyckades helt och Solheim blev fri tillsammans med ytterligare några Hammarbyspelare. Men norrmannen sköt rakt på hemmadebuterande målvakten Hampus Nilsson.

””

Han fick ytterligare en chans med ett skott i stolpen men knappt tio minuter kvar att spela.

””

"Hög nivå"

Med guldstriden avgjord blir avslutningsmatcherna mot Norrköping och Malmö inte lika nervkittlande. Det ger chans för Hammarby att bryta den tillfälliga svackan med två raka förluster.

””

Tack vare segern klev Östersund förbi Hammarby i tabellen och stärkta av 3-0-segern senast mot Malmö och det säkrade kontraktet kan nykomlingen klättra ytterligare i slutdelen av säsongen.