Oskarshamn vann toppmöte - Leksands kräftgång

Med två mål på knappt två minuter i den andra perioden avgjorde Oskarshamn den hockeyallsvenska seriefinalen hemma mot AIK. Det småländska laget vann med 5-3 sedan Oskar Nilsson satt det matchavgörande målet till 4-2 i powerplay efter halva matchen.(TT)
Publicerad 12 december 2018

Segern innebar att tabelltvåan Oskarshamn krympte avståndet upp till serieledande Stockholmslaget AIK, från fem till två poäng efter 28 omgångar.

I Dalarna är det fortsatt tungt för tabellsjuan Leksand som förlorade sin åttonde raka seriematch hemma mot nian Södertälje. Efter en mållös förstaperiod blev Leksand utklassade med 0-4.

Dalalaget, som spelade i högstaligan SHL så sent som säsongen 2016-2017, har inte vunnit sedan den 21 november.